Hvordan sikre bedriften mot trusselen ved virusangrep?

Den største trusselen for bedriften er pc-brukeren selv. Angriperen kommer seg inn på en pc og forsøker deretter å stjele passord for å få administratortilgang til nivåer høyere opp i nettverket. Hvordan kan du sikre din bedrift fra slike angrep?

Dagens angripere bruker fremgangsmåten fra det som er kjent som et tradisjonelt virus. For eksempel kan en e-post utgi seg for å være noe den egentlig ikke er og føre brukeren til en annen nettside enn den opprinnelig viser. Virus-angrep kan være plantet i reklamebannere eller det kan lastes ned bare ved at man ser på siden. Et annet eksempel kan være at nettleseren ikke er oppdatert og brukeren benytter seg av en link med for eksempel «http» istedenfor «https». Slik kan angriperen få tilgang til brukernavn og passord. 

Ikke la deg lure av falske meldinger og linker

Vi ser at det også er mange tilfeller av «hentemeldinger», der brukeren får beskjed om å trykke seg inn på en link for å vise hentelapp. Det virker som det ikke skjer noe når brukeren trykker på linken, men det som faktisk skjer er at et virus lastes ned i bakgrunnen og etter noen dager kan alle maskiner hos bedriften plutselig være kryptert. Det er viktig å være klar over at angriperen ønsker å benytte seg av metoder for at du skal trykke deg inn på en falsk link. 

Alle bedrifter trenger antivirus-programvarer som i stor grad sikrer bedriften fra dagens virusangrep. De fleste av disse antivirus-programvarene fungerer som et filter. Det som går gjennom dette filteret anses som «ok», det vil si at virus som kommer gjennom dette filteret, vil kunne herje fritt. Vi i Comtech bruker sikre tjenester for å stoppe aktiverte virus som allerede har kommet gjennom dette filteret. 

Comtech tilbyr markedets fremste sikkerhetsteknologi

Comtech gir deg en beskyttelse som er bygget på markedets fremste sikkerhetsteknologi. I dag bruker vi en antivirus-programvare som skiller seg ut fra mange andre programvarer ved at den til enhver tid gir de nyeste oppdateringene og har funksjoner for blant annet å ta cryptolocker, malware, spyware og phishing. Viruset stoppes også etter at det har kommet gjennom lagene med sikkerhet og tjenesten beskytter datamaskinen mot kjente og ukjente trusler. Programvaren overvåker trafikk i sanntid, og vil skille ut unormal oppførsel fra normal oppførsel.  Det jobbes like fokusert med nettverkssikkerhet som med klientsikkerhet. I tillegg benytter programvaren seg av en unik teknologi som lar løsningene kommunisere med hverandre og samarbeide. Du får en integrert og fullstendig sikkerhet siden løsningen vokser i tråd med selskapets behov. 

Vi tar IT-sikkerhet på alvor
Kontakt oss gjerne for mer informasjon.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *