Hvordan få en sikker IT-løsning for hjemmekontoret?

Bruk av hjemmekontor blir stadig mer utbredt. Nasjonal cybersikkerhetssenter (NCSC) oppfordrer til økt årvåkenhet og bevisstgjøring rundt IT-sikkerheten på hjemmekontoret.

Ifølge en undersøkelse utført av Norsk senter for informasjonssikring opplevde 3 av 10 virksomheter innenfor offentlig administrasjon at IT-sikkerheten ble svekket med utbredt bruk av hjemmekontor på grunn av coronapandemien. Dette er nok også en utfordring for privat sektor.  Vi ser at antallet og omfanget av digitale angrep øker, og situasjonen blir ekstra sårbar med hjemmekontor som ikke er tilstrekkelig sikret. 

Utfordrende for IT-ansvarlige

Samtidig som risikoen for cyberangrep øker med hjemmekontor er det også et økt press på IT-ansvarlige i virksomheten. De skal bistå alle dem som nå jobber hjemmefra og sikre at de får jobbet mest mulig effektivt. Dette kan gjøre det vanskelig å opprettholde det vanlige sikkerhetsnivået i virksomheten, fokus blir kanskje mer på gode skjermer og kontorstoler enn selve IT-sikkerheten. Usikkert privat nettverk, privat pc eller mac, skyløsninger som ikke er tilstrekkelig trygge, dårlig brannmur og antivirusprogram – her er det mange fallgruver. 

Nye trusler som man ikke er forberedt på

I kjølvannet av Covid-19 har det også dukket opp nye kreative forsøk på cyberangrep som man ikke helt rekker å forberede seg mot. Mailer og linker som ser uskyldige ut, men som i realiteten er ren svindel hvor man misbruker mottakers tillit. Digitale angrep blir stadig mer sofistikerte og vanskelige å avsløre.

Comtech: Din totalpartner for IT-sikkerhet

Med bakteppet beskrevet over er det å beskytte virksomheten mot angrep fra hackere, datatyveri og spionprogrammer viktigere enn noensinne. Vi sørger for at våre kunder har sikre IT-systemer og vi vet hvilke tiltak som bør settes i verk. Hos oss får du markedets beste sikkerhetsprodukter, samt god støtte og rådgivning fra våre erfarne konsulenter. Comtech kan ta ansvaret for IT-sikkerheten i virksomheten slik at ansatte får en bekymring mindre og kan fokusere på jobben sin.  Vi tar IT-sikkerhet på alvor!

Kontakt oss gjerne for mer informasjon
Tlf: 33 13 28 29
Mail: salg@comtech.no

Kilder: BAHR, Norsk senter for informasjonssikring, NCSC


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *