Comtech leverte Nettverk på Stavernfestivalen 2019

STOLTE: Ronny Melum og Andreas Nordrum i Comtech blir skrytt opp i skyene av festivalledelsen etter å ha sørget for ett prikkfritt nettverk.

 

Å legge opp nettverket til Stavernfestivalen er en svær jobb. Da lokale Comtech fikk oppdraget, leverte de på strak arm.

Stavernfestivalen er over for denne gang, og alt tyder på at de som var på festivalen var godt over gjennomsnittlig fornøyd med årets arrangement.

Og akkurat det skal en liten gjeng fra larviksfirmaet Comtech ha sin del av æren for.

De sørget nemlig for at fibernettverket til hele festivalen, som er knyttet opp til alt fra innsjekk, butikker, sikkerhet, scener, servering og artister fungerte knirkefritt tre dager til ende.

100 prosent oppetid

Men det var langt fra opplagt at alt skulle gå på skinner. Å planlegge nettverket for en festival av denne størrelsen er nemlig en gigantjobb som krever lang planlegging.

– Det er nøyaktig en måned siden vi ble spurt, og vi klarte selvfølgelig ikke å si nei. Men vi visste at vi hadde dårlig tid. Nå har vi fasiten, og den viser at det gikk veldig bra, sier systemkonsulent Ronny Melum.

Under hele festivalen var nettet nede to mikroskopiske ganger:

– Den ene gangen var det aggregat som hostet litt, den andre gangen var det noen som hadde dratt ut en ledning. Selve nettet hadde 100 prosent oppetid, sier Melum.

Verdi på over en halv mill.

Comtech har hatt to mann i fullt arbeid siden de fikk kontrakten, og under festivalen har det vært Melum og kollegaen Andreas Nordrum som har sørget for at alt har fungert.

– Jeg har gått rundt her og kost meg i tre dager nå med en fantastisk festival. Og når jeg ser hvor bra alt har gått med nettverket så har jeg faktisk kjent meg stolt, sier senior systemkonsulent Ronny Melum.

Comtech har ikke gått ut med hvor mye kontrakten er verdt for dem, men ØP erfarer at de har levert tjenester til en verdi av over en halv millioner kroner til årets festival.

– Ekstremt fornøyd

Det er ikke helt unaturlig at Comtech er fornøyd med sitt eget arbeid, men daglig leder Ole Christian Mørk i Stavernfestivalen kan bekrefte at larviksfirmaet har levert over all forventning.

– Vi er ekstremt fornøyd med samarbeidet og det de har levert. Men enda mer enn det tekniske så vil jeg trekke fram det menneskelige. For en flott stab av positiv og hjelpsomme mennesker som har stått på før og gjennom hele festivalen, sier Mørk.

Mørk bekrefter at nettopp nettverket sto på lista til Stavernfestivalen over ting som måtte forbedres til årets festival:

– Men nå er det ikke noe problem å konkludere med at vi aldri har hatt et så bra nett som vi hadde i år, sier Mørk.

Ubenyttet kapasitet

Systemkonsulent Ronny Melum har bare én ting han håper blir annerledes neste år.

– Vi har lagt opp et nettverk med kapasitet på én gigabit, men det ble aldri kjørt på mer en 30 prosent av det. Det hadde vært gøy å finne på noe som vi virkelig kan bruke den enorme kapasiteten, sier Melum.

Og det daglig leder Mørk klar til å prøve på:

– Klart vi må finne på noe så vi får kjørt nettet skikkelig neste år, ler Mørk.

Han er veldig glad for det gode samarbeidet med en lokal leverandør:

– Vi prioriterer veldig det å finne lokale leverandører. Vårt mål er at Stavernfestivalen skal ha positive ringvirkninger i distriktet. Dette er et godt eksempel på det.