ComTech: Din IT-partner gjennom 25 år. – Fortsatt like moro!

Den 8.juni er det 25 år siden Ole Halland etablerte selskapet. Da var han 22 år gammel og rigget seg til med et lite kontor i etasjen over sommerutsalget til Marin Alpin på brygga i Stavern.

Fra å være en liten svært lokal aktør i starten – bedriften het faktisk opprinnelig Stavern ComTech – er selskapet i dag en solid aktør med 350 kunder over hele Vestfold, Telemark og Buskerud. Omsetningen var i fjor på cirka 30 millioner kroner og ComTech har nå 15 ansatte.

Mye har skjedd
Bransjen har hatt en enorm utvikling disse årene – ting har rett og slett blitt snudd på hodet. I starten ble programvare installert rett på lokale datamaskiner med lite samhandling mellom maskinene. Kundene investerte i servere for å dele programmer, filer og skrivere. Med et slikt nettverk ble det økt effektivitet. I dag går man i motsatt retning: Nå har ingen PC programvaren installert, alle tjenester nås via weblesere og data er lagret i ulike skyløsninger. Idag er hovedproduktene våre skytjenester, driftstjenester og sikker lagring av data.

IT-sikkerhet er en viktig del av driften
Sikkerhet er viktig for oss i ComTech, og vi ser at flere og flere kunder har økt fokus på dette.

– Jeg tror også de mindre firmaene kommer til å ta innover seg at de må ha bedre datasikkerhet. De minste firmaene er kanskje litt naive og blir oftest svindlet. De små trenger noe som kan stoppe virus og utpressingsprogramvare, slik at data er beskyttet mot både inntrengere og uhell, sier Halland.

ComTech tilbyr sikker lagring i et eget datasenter. En trygg og god løsning for flere av våre kunder.

– Vi har et eget datasenter i kjelleren her hos oss. Vi sier det er trygt, norsk og grønt, med kortreist strøm fra Hammerdalen energisentral, sier Halland.

Gode fremtidsutsikter
Fremtidsutsiktene ser lyse ut fra våre hyggelige lokaler i øverste etasje på Sanden 1 i Larvik. Halland eier fortsatt alle aksjene i ComTech og har helt frem til april i år vært daglig leder av selskapet. Nå har han ansatt Tormod Lindøe (45) med bakgrunn fra økonomi og ledelse som assisterende daglig leder.

– Nå overlater jeg mer av administrasjonen til Tormod, men jeg skal ikke sette meg og slappe av i et hjørne. Jeg skal ut og løpe! sier Halland og smiler fornøyd. Jeg synes nemlig det er så trivelig å jobbe med folk og vil gjerne mer ut å for å møte kunder, fortsetter han.

ComTech er en av få uavhengige IT-leverandører i bransjen, og dette med uavhengighet har vi stor tro på. Det at vi i tillegg er et relativt lite selskap gjør at vi kan være veldig fleksible og tilpasningsdyktige i forhold til kundenes ønsker og behov. Dette gir oss et fortrinn fremfor store tyngre aktører.

– Vi skal ikke gå i fella, vokse for fort og få dårlig økonomi. ComTech vil levere på service og kvalitet, og være lokale. I 2020 er det faktisk veldig viktig å kunne tilby lokale tjenester som lokal IT-drift, stabil wifi og sikre brannmurer, jeg tror dette kan bli enda viktigere framover, avslutter Halland.

Kilde: Østlandsposten