Slik beskytter du deg mot WannaCrypt

 In TechInfo

Microsoft har følgende løsning som nå tilgjengelig for å beskytte flere av Windows produktene. Er du ansvarlig for din virksomhets IT-systemer bør du lese innholdet nedenfor for snarest å ta nødvendige tiltak for å beskytte bedriften mot ondsinnet programvare

I dag er mange av våre kunder over hele verder og de kritiske systemene de er avhengige av, ofte for ondsinnet «WannaCrypt»-programvare.  Å se bedrifter og enkeltpersoner som er berørt av cyberangrep, som de som er rapportert i dag, var smertefulle. Sier Phillip Misner, Principal Security Group Manager, Microsoft Security Response Center, i en uttalelse til partnerne sine.  Microsoft jobbet hele dagen (lørdag 13 mai) for å sikre at de forstod angrepet og kunne ta alle mulige tiltak for å beskytte kundene.

Hva må du gjøre i din organisasjon

Under finner du trinnene hver enkelt bedrift bør ta for å holde seg beskyttet. I tillegg tar Microsoft det svært uvanlige skrittet for å gi en sikkerhetsoppdatering for alle kunder, for å beskytte Windows-plattformer som kun er tilpasset støtte, inkludert Windows XP, Windows 8 og Windows Server 2003. Kunder som kjører Windows 10, ble ikke målrettet mot angrepet i dag.

I mars lanserte Microsoft en sikkerhetsoppdatering som adresserer sikkerhetsproblemet som disse angrepene utnytter. De som har Windows Update aktivert, er beskyttet mot angrep på dette sikkerhetsproblemet. For de organisasjonene som ennå ikke har installert sikkerhetsoppdateringen, foreslår vi at du straks distribuerer Microsofts sikkerhetsbulletin MS17-010. For kunder som bruker Windows Defender, lanserte Microsoft en oppdatering tidligere i dag som oppdager denne trusselen som Ransom: Win32 / WannaCrypt. Som et ytterligere «forsvarsdyktig» mål må du holde oppdatert anti-malware-programvare installert på maskinene dine. Dere som kjører anti-malware-programvare fra et hvilket som helst antall sikkerhetsselskaper, kan bekrefte med leverandøren, at dere er beskyttet. Denne typen angrep kan utvikle seg over tid, slik at eventuelle ytterligere forsvarsdypende strategier vil gi ytterligere beskyttelse. (For eksempel, for ytterligere å beskytte mot SMBv1-angrep, bør dere vurdere å blokkere eldre protokoller på deres nettverk).

Noen av dere kjører versjoner av Windows som ikke lengre mottar generell støtte. Det betyr at dere ikke har mottatt ovennevnte sikkerhetsoppdatering som ble utgitt i mars. Gitt potensiell innvirkning på kunder og deres virksomheter, har Microsoft bestemt seg for å foreta sikkerhetsoppdateringen for plattformer i kun tilpasset støtte, Windows XP, Windows 8 og Windows Server 2003, som er  tilgjengelig for nedlasting på lenkene lengre ned.

Microsoft jobber med kunder for å gi ytterligere assistanse ettersom denne situasjonen utvikler seg, og vil oppdatere denne bloggen med detaljer etter behov.

Nyttige lenker for nedlasting av oppdateringer:

Oversikt over oppdateringer for Windows XP, Windows 8, or Windows Server 2003:

Teksten er oversatt med Google translate
Recent Posts

Leave a Comment